Verkstaden

I vår verkstad utför vi reparationer, omarbetningar och nytillverkning av smycken samt service av klockor, större urverk och batteribyten.

Förutom traditionella guldsmeds­verktyg har vi toppmodern teknisk utrustning som möjlig­gör avancerade lagningar som tidigare inte gick att utföra.

Då vi är ut­bildade inom smyckes­design med dator­stödd CAD-teknik, så kan vi kombinera gammalt hant­­verk med arbeten i ny teknik.

Nedan visas några av de arbeten vi kan utföra i verkstaden.

IMG_1030
 

Reparationer

Vi är specialister på reparationer av smycken. Det kan vara arbeten som att reparera brustna halsband, ändra storlek på ringar, sätta i tappade stenar, byta lås eller förstärka slitna delar.

Kontakta oss för mer information om du har något som behöver repareras!

 
DSC05319.jpg
 

Omarbetningar

När man omarbetar guld kan man göra på flera sätt. Det vanligaste är att smälta om smyckena, då kan man formmässigt göra vad som helst. Ett annat tillväga­gång­sätt är att använda till exempel en gammal ring och bygga upp den på nytt, kanske med stenar eller gravyr. Det går även att göra om en ring till ett hängsmycke.

 
gravograph_m20j
 

Gravering

Med vår datorstyrda skär- och gravyr­maskin kan vi gravera ringar, medaljonger, armband, m.m. Det går att välja mellan ett stort antal text­stilar och det är möjligt att få gravyrer med personlig handstil. Maskinen kan även bearbeta fram två- och tre­dimensionella objekt, till exempel figurer i vax som kan användas för form­avgjutningar. Den kan också nyttjas för att skära ut fina sirliga namn­smycken till halsband och armband.

 
Egentillverkade ringar
 

Egentillverkning

Vi framställer både egen­designade smycken och smycken efter beställning. All tillverk­ning sker i egen verkstad men vid större upplagor som till exempel företags­presenter och dylikt, har vi även möjlighet att skala upp tillverk­ningen med hjälp av samarbets­partners. Detta för att alltid kunna erbjuda de mest konkurrens­kraftiga villkoren.

Kontakta oss för mer info.

 
IMG_7812
 

Lasersvetsning

För att utöka service­åtagandena för våra kunder har vi kom­plett­erat vår verkstad med en maskin för laser­svetsning, vilket bland annat innebär att vi kan ta emot mer komplicerade reparations­arbeten.

 
rodiering
 

Rodiering

Ofta pläteras tillverkade silver- och vitgulds­smycken med ett lager av rodium för att göra smycket vitare. Metallen rodium är vit, hård och korrosions­beständig, och passar därför väl för smycken. Rodiumet beläggs elektro­lytiskt via ett vätske­bad, vilket innebär att det fäster på metallens yta. När vit­guldet eller silvret rodieras blir smycket vitare och får en starkare lyster. Med tiden slits belägg­ningen bort men då kan du välja att rodiera om din ring.

 
IMG_1073
 

3D CAD

Med hjälp av CAD-systemet 3DESIGN, kan vi rita och designa smycken tredimensionellt på en dator. Vi kan skräddarsy varje liten detalj efter kund­specifika önskemål och resultatet visas direkt på skärmen i realtid.

 
Svarvning
 

Svarvning

Vid vår svarv kan vi forma ringämnen i olika ädel­metaller för att få önskad storlek, form och mönster på ringarna.